Znakovi kroničnog umora koji se ne smiju ignorirati

Kronični umor javlja se svakodnevno kod sve više ljudi, da bi se izliječio ili bar ublažio potrebno
je promijeniti životne navike, uvesti više tjelesne aktivnosti u život i zdravije se hraniti. Da biste trebali shvatiti kronični umor kao ozbiljnu stvar pokazat će vam sljedeći pet simptoma.
Ne možete spavati ili se budite noću – većina ljudi koja pati od kroničnog umora ima problema sa spavanjem. Vrlo često se dešava da ne spavate uopće ili je san isprekidan čak i ako zaspete. Kada se probudite ne osjećate da ste spavali uopće, a i ako spavate preporučenih 7 – 8 sati svejedno se osjećate umorno.
Koncentracija – simptom kroničnog umora nije konstantan umor nego i manjak koncentracije,
te osjećaj da je drugim stvarima lako da nas ometu i zaboravnost. Osobe koje su kronično
umorne često to opisuju kao da su okruženi gustom maglom te im je mozak umoran koliko i tijelo.
Iscrpljenost nakon svake aktivnosti – bilo da ste bili samo u laganoj šetnji, da ste radili
veliku fizičku aktivnost ili ste jednostavno slušali ljude oko sebe osjećat ćete se iscrpljeno i na izmaku snaga.
Teško vam je stajati na nogama – osobe koje pate od kroničnog umora više napora mogu osjetiti ukoliko samo stoje na nogama a tako se i ostali simptomi lakše izražavaju nego kada samo sjedite ili ležite. Stručnjaci vjeruju da kada osoba koja pati od kroničnog umora stoji dolazi do ortostatske intolerancije u kojoj dotok krvi u mozak slabi kada stojite.
Bolovi u cijelom tijelu – osobe koje imaju problem sa kroničnim umorom najčešće osjete bolove po cijelom tijelu što također može biti jedan od simptoma. Nema nikakvih vidljivih znakova za tijelu koji bi opravdali bolove, poput crvenila i oteknuća, ali osjetite bolove.
Photo: Web izvor