Zeničanin tvrdi da su ga svezanog tukli policajci i osiguranje visokog bh. zvaničnika

Napad se dogodio u blizini uključenja na autoput A1 s magistralnog puta M-17 nakon što se Zeničanin, kako tvrdi za Zenicainfo.ba, kretao biciklom kada je pored njega pri velikoj brzini prošla pratnja.

Dodao je da je u strahu nešto dobacio, nakon čega je počela tortura.

“Prvo su me osobe iz pratnje na licu mjesta udarile i odbacile sa bicikla, nakon čega sam zavezan i priveden u policiju. Tamo je nastavljena, slobodno mogu reći tortura, jer su me vrijeđali i svezanog udarali. Najgore od svega je što sam u policiji proveo pet sati, a da niko za to vrijeme od mojih najbližih nije znao gdje sam, ni žena, ni djeca, ni roditelji”, tvrdi Zeničanin čiji identitet je poznat navedenom zeničkom portalu.

Istakao je da neće ostati na ovome te da će se boriti za svoju pravdu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je potvrđeno da je jedna osoba privedena u policijsku stanicu na ispitivanje zbog napada na službenu i policijsku pratnju. Dodaju da Zeničanin nije postupio po naredbi kada je trebao biti legitimisan te da je pokušao i fizički napasti službenik zbog čega je priveden u policijsku stanicu na ispitivanje.

Općinskom sudu u Zenici MUP će dostaviti izvještaj o prekršaju remećenja javnog reda i mira, naročito drskog ponašanja i nepostupanja po naredbi ovlaštenog službenog lica.

Najvjerovatnije se radi o pratnji predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića koji je boravio u Zenici na otvorenju najsavremenijih terminala tekućih goriva na Balkanu.

(klix.ba)