Zadovoljstvo zbog nastavka dugogodišnje saradnje Općine Stari Grad i Sarajevskog filmskog festivala

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala danas su u ambijentu autentične bosanske Saburina kuće potpisali Ugovor o dodjeli 20.000 konvertibilnih maraka (KM) za aktivnosti ovogodišnjeg festivala.
Time je Općina Stari Grad nastavila praksu davanja konkretne podrške organizaciji jednom od najprestižnijih filmskih festivala u regionu.
“Opština je i ove godine izdvojila 20.000 maraka za sufinansiranje projekta, koji je moram reći, ne samo zaživio nego i živi pune 24 godine i pored svih negativnih konotacija kada je pitanju Sarajevo film festival. Uspio je preživjeti i doživjeti da bude jedan regionalni događaj ne samo za BiH, nego i za prostore bivše Jugoslavije, kao i za šire prostore. Dakle, to je jedan evropski filmski festival koji bi trebali sve institucije podržati, jer koliko znam mnoge susjedne države bi poželjele da imaju jednu ovakvu manifestaciju, da ne kažem da su ljubomorni“, istakao je Hadžibajrić.
Direktor SFF naglasio je da se današnjim potpisom nastavila višegodišnja saradnja sa Općinom Stari Grad, što posebno raduje, jer se radi o najatraktivnijoj općini u Sarajevu. Dodao je da će sredstva koja je SFF dobio od Općine Stari Grad biti praktično vraćena u njen budžet.
“Zaista smo sretni da Općina Stari Grad podržava SFF u ovakvom obimu i da će sigurno svi naši gosti, koji su uglavnom smješteni na području ove općine, uživati tokom boravka kako u hotelima, tako i u brojnim ponudama koje nudi najatraktivnija općina grada Sarajeva. Ovaj grant dijelom ide u promociju, a dijelom upravo za podršku boravka naših gostiju u Općini Stari Grad. Dakle, direktno se sredstva vraćaju u hotelske i ugostiteljske objekte na području općine“, rekao je Purivatra.
Ovogodišnji 24. po redu Sarajevo film festival održaće se od 10. do 17. augusta.
Izvor: Federalna.ba