Vitežanka Dora Ćosić ostvarila zapažene rezultate na Europskom prvenstvu za mlade u Cluju

Jučer je završen 2018. European Youth Table Tennis Championship, koji se ove godine održao u Rumunjskom Cluju od 15. do 24. srpnja.
Trinaestogodišnja Vitežanka Dora Ćosić nastupila je na ovom prvenstvu, a odigrala je jako dobro te pokazala da će sigurno kroz buduće godine biti jako konkurentna i na europskoj sceni.
Dora je nastupila s Marijom Gnjatić u B diviziji te su ostvarile solidan rezultat, 28. mjesto, i osigurale ostanak u B diviziji. Treba napomenuti da je nastupilo ukupno 48 država starog kontinenta. Dora i Marija se igrale jako dobro, imale su dva poraza od Engleske i Grčke te su pobijedile Švicarsku, Maltu, Španjolsku, Latviju i Irsku koje su bile jako dobre protivnice, a među njima su igračice koje se nalaze među top 50 u Europi.
U dubleu je Dora nastupila s Džanom Biogradlić, gdje su se plasirale među 32 najbolja para, što je također vrhunski rezultat, ali su poražene od prvih nositeljica iz Rusije.
U pojedinačnom dijelu Dora je uspjela ući među 64 najbolje u Europi pobijedivši 4-3 prvakinju Finske, nakon čega gubi od Litvanke rezultatom 4-2.
Ovo Europsko prvenstvo poslužilo je kao jako dobra uvertira i lekcija, motiv za budući rad naše mlade prvakinje. Dora već za 5 dana nastavlja svoju Europsku turneju nastupom za U-21 reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu u Turskoj. Ovim putem bi se zahvalili svima na potpori, poručili su iz STK CM Vitez.
Izvor: drukčiji radio