Vikend u BiH će obilježiti niske temperature

U Bosni i Hercegovini se očekuje vikend koji će obilježiti veoma niske temperature,
a obilnijih padavina neće biti saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.
U subotu će prevladavati pretežno oblačno vrijeme, a poonegdje u Bosni moguć je i slabiji snijeg. Vrijeme u Hercegovini obilježit će u subotu manja oblačnost, dok samih padavina neće biti. Jutarnja temperatura sezat će od -11°C do -5°C, na jugu će biti nešto toplije pa će najniža jutarnja temperatura biti -3°C a najviša 2°C. Najniža dnevna temperatura biti će -3 stupnja i kretat će se do 3°C, dok će na jugu temperature biti više od 3 do 7 stupnjeva Celzijevih.
U nedjelju će oblačnost biti umjerena do pretežna, u planinskim dijelovima očekuje se slab snijeg, dok se manja oblačnost očekuje u Hercegovini gdje neće biti padavina. Iako će ne nedjeljno vrijeme biti slično subotnjem temperature će biti nešto više pa će tako najniža jutarnja iznositi
-9° i sezat će sve do -3 stupnja, na jugu od minus dva do dva. Dnevna temperatura biti će između -1°C do 5°C, na jugu od četiri do osam stupnjeva.
Ponedjeljak će također obilježiti pretežno oblačno vrijeme, a u istočnim i centralnim područjima može se očekivati susnježica sa snijegom, Posavinu i Krajinu čekat će kiša. U Hercegovini će biti kišovito vrijeme sa snijegom. Jutarnja temperatura od -3°C do 3°C, dok će dnevna biti nešto viša od -1 stupanj do 4 stupnja. U sjevernim područjima temperatura će sezati do 8 stupnjeva.