Victoria Beckham na naslovnici australskog Voguea: Posao je moje peto dijete

Victoria Beckham krasi novembarsku naslovnicu australskog izdanja magazina Vogue za koji je, između ostalog, govorila o modi kao biznisu. Priznala je kako ne može vjerovati šta je postigla za deset godina rada i naglasila je da joj je posao peto dijete.
U svijet mode ušla je u aprilu 2008. godine i niko iz tog svijeta nije vjerovao da će uspjeti u dizajnerskim vodama. Međutim, Victoria je ove godine na London Fashion Weeku proslavila deset godina postojanja svog modnog carstva, što je svima dovoljan pokazatelj njenog uspjeha. U velikom intervjuu za australsko izdanje magazina Vogue priznala je da ne može vjerovati šta je sve postigla.
“Ono što sam postigla za ovih deset godina mnogo je više od onoga što sam mogla sanjati. Osjećam se kao da ovo radim cijeli svoj život. Živim i dišem za svoj brend sedam dana u sedmici. Nikad se ne isključujem, ne idem na odmor i nikad nisam nedostupna na telefonu ili emailu. Posao je moje peto dijete”, rekla je.
Kaže kako je u pretklih deset godina bilo divnih trenutaka i ističe da je uvijek bila fokusirana na sljedeći korak. Otkrila je kako je strategija ključna riječ u novom poglavlju njenog rada.

View this post on Instagram

“What I’ve accomplished within 10 years is far more than I could have dreamed,” #VictoriaBeckham tells #TimBlanks of her first decade at the helm of her eponymous label in the November 2018 issue. “I feel like I’ve been doing this a lifetime. I live and breathe this brand seven days a week: I never switch off, I never go on holiday and turn my phone or email off. This is my fifth child.” Read the full interview between Beckham and Blanks, in which the mother of four talks misconceptions, the Spice Girls and the business of fashion via the link in the bio. The November 2018 issue hits newsstands on Monday, October 22. Photographed by @bibicornejoborthwick, styled by @christinecentenera, Vogue Australia, November 2018.  #VBSince08

A post shared by Vogue Australia (@vogueaustralia) on

“S timom iskusnih stručnjaka koji su spremni sve podići na viši nivo osjećam da mogu stati na gas. Toliko je toga što želim uraditi”, rekla je.
Victoria, koja je uvijek bila ambiciozna, rekla je kako u modnoj industriji postoji određeni način rada i pravila kojih se i ona morala pridržavati.
“Željela sam biti poduzetnica i pronaći različite načine da radim stvari. Bila sam pop zvijezda koja se pretvorila u modnu dizajnericu i nisam htjela raditi na isti način na koji rade drugi. Bila sam malo naivna i vjerovatno se zbog toga nisam prestrašila”, rekla je.
Dodala je kako se uvijek željela baviti modom i da je zapravo sreća to što muzika nije njena glavna strast.
“Svaki dan me neko pita hoće li Spice Girls ponovo na turneju i kažu mi kako sam ja ta koja to blokira. Uvijek je postojalo nešto drugo što sam željela raditi, neki plan B. Dok sa bila u grupi, na turneji me uvijek više zanimala odjeća, dizajn, rasvjeta… Za mene to nikada nije predstavljalo izlazak na pozornicu i ples”, rekla je Victoria.
(Klix.ba)