Umjesto da čekaju mirovinu, ostavili posao da bi putovali svijetom

Nakon osam godina provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj i Singapuru, ovi supružnici su se povukli u svojim kasnim četrdesetim i započeli živjeti svoj san.

“Umjesto da se smjestimo i čekamo starost na jednom mjestu, moj suprug i ja smo osmislili plan putovanja koji svake godine uključuje Francusku, Singapur, Južnu Afriku, Australiju i Novi Zeland, kao i neobično putovanje ili krstarenje”, kazali su Greenfield.

Njihovo putovanje počelo je, kažu, brodom.

“Nakon 15 godina u Singapuru, odlučili smo se povući, moj suprug iz karijere u brodarstvu, a ja iz posla urednika časopisa i odlučili smo izgraditi barku za istraživanje Francuske. Plovili smo preko Kanala do Calaisa, niz rijeke i kanale na jugu Francuske, bilo je to nezaboravno i prekrasno iskustvo”, kazali su Neil i Gail.

Svake godine njih dvoje provode oko tri mjeseca u Aziji, Africi, Evropi i Americi. Ljeti imaju kamp prikolicu i borave u Europi, a u Južnoj Africi čuvaju kamion za prijevoz i terenski karavan.

“Volimo se svake godine vraćati u omiljena mjesta poput Phuketa, Italije i Južne Afrike, a pokušavamo dodati i nekoliko novih destinacija. Ove godine smo prvi put posjetili Kolumbiju, Brazil, Panamu i Svetu Luciju”, kazao je Gail.

Photo/Book.hr