U BiH stiže velika promjena vremena

Nakon velikih vrućina tijekom ljetnih dana u BiH stiže velika promjena vremena.
U BiH će danas biti promjenljivo oblačno, ali toplo, na zapadu, sjeverozapadu i u centralnim dijelovima države moguća je kiša. Na jugu Hercegovine, ali i na krajnjem istoku i sjeveroistoku
bit će sunčano uz umjerenu oblačnost i bez kiše. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 24°C do 30°C, na jugu i sjeveru do 34°C. Vjetar slab do umjeren, uglavnom sjeveroistočni.
Subotu će obilježiti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Poslijepodne u većem dijelu države padat će kiša, pljuskovi, biti će i grmljavine. Jutarnja temperatura od 14°C do 20°C, na jugu od 20°C do 24°C, dnevna od 26°C do 33°C, na jugu do 36°C.
Nedjelja će, što se tiče vremena, biti slična suboti pa se tako očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Poslijepodne u većem dijelu države moguća je kiša, pljuskovi i grmljavina. Na jugu se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura nešto niža, od 13°C do 19°C, na jugu do 24°C. Dnevna temperatura od 28°C do 33°C, na jugu do 36°C.
U ponedjeljak i utorak prevladavat će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa velikom mogućnosti kiše u utorak. Jutarnje temperature od 13°C do 19°C, na jugu do 24°C. Dnevne od 27°C do 34°C, na jugu do 37°C.
Photo: Web izvor