U BiH se vraća ljetno vrijeme, temperatue do 37 stupnjeva

U Bosnu i Hercegovinu vraća se ljetno vrijeme pa će tako danas prevladavati sunčano vrijeme. Veći dio dana vjetar će biti istočni i sjeveroistočni, slab, a jutarnje temperature sezat će od 13°C do 19°C, dok će na juu biti nešto toplije, od 19°C do 24°C, dnevne od 24°C do 30°C na jugu do 34°C.
U utorak vrijeme će biti pretežno sunčano, vjetar slab jugozapadnog smijera. Jutarnje temperature od 12°C do 17°C, a na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura između 28°C i 34°C.
U srijedu se također očekuje pretežno sunčano vrijeme sa vjetrom slabe do umjerene jačine i južno i jugozapadnog smjera. Jutarnje temperature između 14°C i 19°C, na jugu do 22°C. Najviša dnevna temperatura sezat će između 30°C i 36°C.
Četvrtak će prema prognozama biti najtopliji dan u tjednu. Prijepodne prevladavat će pretežno sunčano vrijeme sa jutarnjim temperaturama između 15°C i 20°C, dok će dnevne iznositi 30°C do 34°C, na jugu zemlje do 37°C. U poslijepodnevnim i večernjim satima bit će jači pljuskovi i grmljavina na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne.
U petak će u Hercegovini biti sunčano, dok će u Bosni biti oblačnije prijepodne, a sunčanije u drugoj polovici dana. U jutarnjim satima u kotlinama prevladavat će magla, a vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnje temperature od 15°C do 19°C, na jugu do 24°C. Najviše dnevne temperature od 28°C do 33°C, na jugu do 36°C.
Photo: Web izvor