Tkanine uz koje je ljetnu vrućinu lakše podnijeti

Pobrinite da je odjeća koju nosite prozračna i ugodna. Nepodnošljive vrućine već mjesec dana stvaraju nam probleme, a odjenuti se u odjeću u kojoj nećemo ‘prokuhati’ zaista je teško. Kako biste si olakšali uživanje u ljetu, važno je pravilno odabrati odjeću sačinjenu od kvalitetnih i prozračnih materijala kako bi vaša koža normalno disala, a tijelo se spasilo od visokih temperatura.

1. Pamuk

Kralj svih tkanina – pamuka. Prirodan i prozračan materijal koji koža izrazito voli, a njegova najveća prednost je to što ne zadržava toplinu te upija vlagu. Svi ovi čimbenici čine ga idealnim materijalom za omiljene ljetne krpice.

2. Lan

Laneni komadi ponovno su počeli vladati policama omiljenih dućana i dizajnerskih kolekcija
zbog čega je sve više ljubiteljica mode počelo vlastiti ormar puniti upravo komadima od
te tkanine. Također, lan je jedna od najprozračnijih tkanina zbog čega ćete se u komadima satkanima od njega najmanje znojiti.

3. Keper

Keper je materijal koji se najčešće proizvodi od pamuka, stoga ga obilježavaju gotovo iste prednosti kao i pamuk. Komadi od kepera vašoj će koži dati da diše, zbog čega će se vaše tijelo minimalno znojiti.

4. Svila

Svila je vrsta tkanine koju najčešće povezujemo s luksuzom, no osim estetske važnosti ona ima
i onu dublju – prilagođava se temperaturi tijela. To znači da ljeti hladi naše tijelo, a zimi ga grije. Odabirom svilenih komada, ne samo da ćete izmamiti sve poglede, već ćete se osjećati
vrlo ugodno.

5. Viskoza

Viskoza je tkanina koja sve više dominira kada je riječ o sastavu odjeće u pristupačnim trgovinama, a po kemijskom sastavu slična je pamuku. Također, ona izgledom podsjeća na svilu zbog čega komade od viskoze afirmiraju i one najzahtjevnije. Tako viskoza ljeti hladi tijelo
te sprječava zamorno znojenje.
Izvor: Story.hr