Testirale smo highlightere od 29 do 350 kuna. Znamo koji najbolje ističe jagodice i daje najljepši sjaj

Kozmetički proizvod koji sadržava gotovo svaka ženska kozmetička torbica je definitivno highlighter. Kako ga i same obožavamo, odlučile smo testirati nekoliko njih

Highlighteri su jedni od onih make-up proizvoda koji odlično izgleda na licu neovisno o dobu dana ili sezoni. Nosimo ih i za hladnijih dana, ali najbolje dolaze do izražaja na suncu jer reflektiraju sjajne čestice te tako ističu jagodice, vrh nosa, kupidov luk, a njime postižemo svježiji i odmorniji dojam.

Pitale smo ljude znaju li što je highlighter. Bilo je dosta maštovitih odgovora, izvukle smo najbolje

Katarina i ja (Ida) bacile smo se na isprobavanje šest highlightera koje možemo pronaći u našim drogerijama, od onih jeftinijih do nešto skupljih. Posebnu pozornost smo obratile na to koliko traju na licu, kako odgovaraju našem tenu i koliko su pigmentirani.

MAC Extra Dimension Skinfinish – Beaming Blush

Cijena: 245 kuna
Gdje kupiti: MAC Cosmetics
Koliko traje: 5 sati

 

MAC highlighter zaista je predivno na prvi pogled. Dolazi u njihovoj klasičnoj crnoj ambalaži koja je jednostavna za otvaranje. Nijansa je specifična – isprva nam je izgledalo ružičasto, ali kada smo ga nanijele na lice, presijavalo se zlatno.

Kako je dosta svijetla i ima ružičasti podton, Katarini ova nijansa nije najbolje odgovarala, ali je sam highlighter dosta pigmentiran i daje predivan sjaj. Nije praškast pa se lako nanosi, samo što bi vjerojatno bolje stajao na preplanulu put.

Catrice Galactic Highlighter – Spaceshuttle

Cijena: 39,90 kuna
Gdje kupiti: Müller i ostale drogerije
Koliko traje: 6 sati

Ovaj highlighter dolazi u tekućem obliku, a vadi se pipetom iz staklene bočice. Iako je na prvu bijele boje, ostavio je holografski efekt kada smo ga razmazale.

Mogle bismo čak reći da se presijava na ružičasto pa je na Katarini bio pun pogodak. Srednje je gustoće, lako se blenda, izdržljiv je te idealan za svježe, nenapadne lookove.

NYX Born To Glow Liquid Illuminator – Sunbeam

Cijena: 69,90 kuna
Gdje kupiti: NYX
Koliko traje: 8 sati

Popularan NYX kremasti highlighter dosta je guste strukture pa ga je trebalo vrlo malo za Katarinino lice. Na koži, kako je rekla, ostavlja vlažan osjećaj, ali od ova tri najbolje odgovara njezinoj puti jer je bijelo-ružičaste nijanse.

Ovo je pravi mali multitasker je se može pomiješati s BB kremom ili puderom za divan efekt na licu, a može se i nadograđivati bez problema.

Giorgio Armani A-Highlight – nijansa 10

Cijena: 352,26 kuna
Gdje kupiti: Douglas
Koliko traje: 6 sati

Giorgio Armani tekući highlighter isprobala sam na svojem licu. Dolazi u plastičnoj bočici s četkicom kao kod sjajila, što je super jer ga može nanijeti i bez kista.

Kako je moj ten neutralan do maslinast, ova zlatna nijansa odlično mi je stajala. Highligher je dosta kremast, ali na licu djeluje suptilno, no nadogradnjom postaje još vidljiviji. Lako se blenda, nanosi i ugodan je na licu.

Misslyn Glow For It Strobing Powder

Cijena: 46,90 kuna
Gdje kupiti: Müller
Koliko traje: 6 sati

Kod Misslyn highlightera prvo nas je osvojilo vintage pakiranje u kojem je i malo ogledalo. Što se tiče efekta, on je suptilan, ali jači nadogradnjom, baš kao i kod prethodnog.

Nijansa šampanjca dobro će izgledati na svijetlijim tonovima kože, dok ga tamniji mogu preskočiti.

Essence Glow Like A Mermaid Highlighter – 10 Forever Mermaid

Cijena: 29,90 kuna
Gdje kupiti: Müller i ostale drogerije
Koliko traje: 5 sati

Šareni Essencov highlighter dolazi u jednostavnom plastičnom pakiranju te stane u svaku torbicu. Kad smo ga probale na ruci, iznenadile smo se koliko je baršunast i ugodan, a nimalo praškast.

Moramo priznati da smo očekivali dugin efekt na licu, no kada se nanese, ostane ružičasto-srebrnkasti sjaj, a Katarina je čak rekla da joj djeluje pomalo zelenkasto. Sve u svemu, divan highlighter za malu cijenu.

Swatchevi

S lijeva na desno: MAC, Catrice, NYX, Giorgio Armani, Misslyn, Essence