Stvari koje ne smijete zanemariti u dugoročnim vezama

Svi težimo zdravoj, funkcionalnoj i dugoročnoj vezi, ali neki ljudi kao da, čim im se takva desi, pokušaju podrediti sve svome partneru. Upravo zato je potrebno takvo nešto primijetiti na
vrijeme i neko vrijeme posvetiti samo sebi, što ne znači da ne volite osobu s kojom ste u vezi.
Sljedeće stvari ne smijete zanemariti ukoliko ste u dugoročnoj vezi.
Voli vas zbog vas – osoba s kojom ste u vezi nije zaljubljena u vrijeme koje joj posvećujete
i geste koje činite za nju, ona bi trebala biti zaljubljena u vašu osobnost. Zato budite isti kao i prije, budite ambiciozni i posvećeni ostvarenju samo svojih ciljeva, a ne samo onih zajedničkih.
Imate svoje prijatelje – dobro je da vam partner u dugoročnoj vezi bude najbolji prijatelj, ali ne zaboravite da ste imali život prije njega, a s time i prijatelje s kojima ne želite izgubiti kontakt. Potrebno je njegovati i te odnose i cijeniti ljude koji su tu za vas, pa vam tako partner ne bi
trebao zamjeriti to što ćete koju večer tjedno provesti s prijateljima, a ne sa njim.
Nema kompromisa – dobru i kvalitetnu vezu ne čine kompromisi kako svi misle, nego ravnoteža. Svaka veza, dakako, traži manje kompromise, ali ne dozvolite da vas partner spriječi u ostvarenju vaših ciljeva, želja i ambicija.
Imate odvojene živote – nije dobro baš sve raditi zajedno pa zato sebi osigurajte vrijeme za sebe
ili određeni hobi koji će vam pomoći tijekom stresnih situacija. Povezat ćete se sa samim sobom, imati više tema za razgovor sa partnerom, a vrijeme koje provodite zajedno činit će se još posebnijim.
Photo: Web izvor