Što vam je činiti kada je sparina?

Zbog sparine se često osjećamo mrzovoljno, umorno i osjećamo kao da smo bez snage,
a ovo su četiri stvari koje možete učiniti kako bi se lakše izborili sa sparinom.
Hranite se lagano – vrućina nam u određenim trenucima ne da niti jesti, ali svjesnost o tome da energija mora ostati na nivou nalaže da se hranimo laganije. Najbolji izbor za ove dane jeste lubenica, celer, naranče i zelena paprika koji posjeduju najveći udio vode i hranjivih tvari. Potrebno je izbjegavati pržena, pohovana i slatka, te jako zasoljena i začinjena jela.
Tekućina – cijeli naš organizam općenito zahtjeva mnogo tekućine, a posebno u ovakvim danima. Mnoga istraživanja su pokazala kako slaba hidratacija može dovesti do neželjenih efekata, pa je zato potrebno piti mnogo vode i pića koja uključuju elektrolite koji se nalaze u sportskim pićima.
Ne pretjerujte s klimom – treba biti oprezan na prijelazu iz toplog u hladno i obratno, a posebno se to zahtjeva kod srčanih bolesnika. Temperaturna razlika između klimatizirane sobe i vanjskog prostora ne bi smjela biti veća od sedam stupnjeva.
Osvježite se – često tuširanje i kupanje u mlakoj vodi može pomoći baš kao i nošenje lagane, široke i svijetle odjeće. Ukoliko izlazite vani ponesite šešir sa širokim obodom ili kapu, sunčane naočale pa čak i lepezu. Međutim najbolje bi bilo da iz kuće ne izlazite, ukoliko ne morate, između 10:00 i 17:00.