Što ćemo to gledati sljedeće godine?

Filmoljupci, po svemu sudeći, sljedeća godina je vaša! U kina nam dolaze mnogi filmovi, od Marvela do Tarantina, a vi samo pripremite svoje kalendare, pročitajte našu listu najiščekivanijih filmova 2019. godine, i bilježite datume.
1. Glass – 18. siječnja
Ne sumnjamo da će M. Night Shyamalan oduševiti svojim novim filmom Glass koji je zapravo treće poglavlje trilogije koja je počela 2000. godine filmom “Unbreakable”, a nastavio ju je film “Split” (2016).

2. Destroyer – 25. siječnja
Glavna zvijezda filma je Nicole Kidman koja glumi Erin Bell, detektivku koja doživljava nervni slom nakon tajnog zadatka infiltriranja u kalifornijsku bandu. Režiju potpisuje višestruko nagrađivana Karyn Kusama.

3. Captain Marvel – 8. ožujka
Carol Denvers, koju glumi Brie Larson, postaje jedan od najvećih superjunaka kada se Zemlja nađe u središtu galaktičkog rata dvije vanzemaljske rase. Pored Larson u filmu možemo vidjeti Jude Lawa kao Mar – Vella i Samuela L. Jacksona kao, već nam dobro poznatog, Nicka Furya.

4. Avengers: Endgame – 26. travnja
Marvel će zasigurno dominirati na listi filmova za 2019. godinu, jer spremaju dva samostalna filma i čak tri filma u suradnji sa drugim produkcijskim kućama (Dark Phoenix – Fox; 7 lipnja, Spider – Man: Far From Home i The New Mutants – Fox; 2. kolovoza). Zato će Avengers: Endgame vjerojatno biti najiščekivaniji film na cijeloj lisiti jer je nastavag ovogodišnjeg hita Avengers: Infinity War. Radnja filma se odvija nakon Thanosovog istrebljenja i prati Avengere u misiji da spase ono što se spasiti da.

6. Spider – Man: Far From Home (5. srpnja) i The Lion King (19. srpnja)
Spider – Man: Far From Home – Peter Parker i njegovi prijatelji odlaze na odmor u Europu i naravno nešto krene po zlu pa Peter svoje prijatelje mora spasiti od negativca zvanog Mysterio.
The Lion King – je remake Disneyevog klasika iz 1994. (The Lion King)

7. Once Upon A Time In Hollywood – 26. srpnja
Novo je ostvarenje Quentina Tarantina u kojoj glavne uloge imaju Margot Robbie, Leonardo DiCaprio i Brad Pitt.
8. IT: Chapter Two – 6. rujna
Drugi dio filma IT, rađen prema istoimenom djelu Stephena Kinga čija je radnja smještena u sadašnjost sa odraslim traumatiziranim likovima koji se još jednom vraćaju na sastanak sa Pennywiseom.
9. Joker – 4. listopada
Film donosi priču o porijeklu istoimenog lika, a u glavnoj ulozi vidjet ćemo Joaquina Phoenixa.
10. Frozen 2 – 22. studenog
Nastavak animiranog filma Frozen iz 2013. godine. Svoje uloge će reprizirati Idina Menzel kao Elsa, Kristen Bell kao Anna, Jonathan Groff kao Kristof i Josh Gad kao Olaf.