Stigao je Black Friday: Visok datum neće pokvariti raspoloženje bh. šopingholičarima

Bilbordi s natpisima “Veliko sniženje”, procentualno od 20 pa do čak 80 posto preplavit će velike i male tržne centre u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici i drugim bh. gradovima.

Vlasnici prodavnica tehnike, odjeće, obuće i mnogih drugih stvari su shvatili da u samo jednom danu povodom groznice tzv. crnog petka mogu znatno uvećati promet, a samim tim i prihode te se riješiti robe koja bi mogla ostati duže u prašini magacina.

U razgovoru s onima koji uživaju u šopingu i s nestrpljenjem iščekuju Black Friday saznajemo da su proteklih 29 dana štedjeli i “čuvali se” za današnji dan kako bi sve ono što su planirali kupiti pronašli po znatno nižim cijenama.

Uprkos visokom datumu, kako se voli reći u našim krajevima za period pred platu i trenutke kada su iscrpljeni finansijski okviri za jedan mjesec, sudeći prema proteklim obilježavanjima Black Fridaya, danas nas očekuju velike gužve u bh. trgovinama, zabavne ponude i različiti performansi koje će nuditi tržni centri, ali i druge prodavnice.

Svakako, pripremite se i za velike saobraćajne gužve s obzirom na to da će ovaj petak iz domova izaći i svi oni koji petkom navečer ne idu u provod.

Iako u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i drugim velikim zemljama Black Friday zaista znači dan kada će trgovci ponuditi skupe stvari za znatno nižu cijenu, u našim krajevima takvih sniženja još nema u tolikoj mjeri prema pisanju Klixa