Sljedećeg tjedna ponovno snijeg: Objavljena prognoza za naredne dane

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima lokalno će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 i 24°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.
U petak u Bosni i Hercegovini sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima lokalno će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, jugu zemlje do 25°C.
U subotu u Hercegovini sunčano. U Bosni prije podne i sredinom dana povećanje oblačnosti sa sjeverozapada što će uvjetovati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Sredinom dana u Hercegovini i jugozapadu Bosne se očekuje i jak vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje od 22 do 26°C.
U nedjelju u Hercegovini sunčano. U Bosni većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama je izgledna magla i niska naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.
U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira naoblačenje u drugoj polovini dana koje će u noći na utorak uvjetovati kišu, na planinama i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, jugu zemlje do 23°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.
Izvor: drukčiji radio