Skupština Aluminija odlučila da će kompanija nastaviti raditi

Kako piše Radio Sarajevo, a na temelju nadzornog odbora Aluminija, u ponedjeljak je u Mostaru održana Vanredna skupština dioničkog društva Aluminij Mostar na kojoj je usvojena odluka o nastavku rada tog društva u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, saopćeno je iz Aluminija.

Odluka o nastavku rada Društva Aluminij sadrži zahtjev iz Zaključka Vlade Federacije BiH sa 190. sjednice, održane 12. septembra ove godine, da se Federalnoj vladi dostavi “realan i provediv plan restrukturiranja Privrednog društva Aluminij d.d. Mostar, koji će sadržavati sve potrebne elemente za održivo poslovanje”.

Na današnjoj skupštini imenovana su na četverogodišnji mandat tri člana Nadzornog odbora ispred državnog kapitala, a to su prof. dr. sc. Zdenko Klepić, Igor Planinić i Vedran Smiljanić.

Skupština je usvojila i odluku o razrješenju dva člana Odbora za reviziju, kao i odluku o izmjenama i dopunama Statuta Društva, te je na kraju usvojen pročišćeni tekst Statuta privrednog društva Aluminij, dodaje se u saopćenju.

Photo izvor: N1 info