Rekordna zapljena narkotika u BiH: Oduzeto 900 kilograma ´skunka´

Postupajući pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, u suradnji s MUP-om RS PU Istočno Sarajevo, izvršili su presretanje i zaplijenu oko 900 kilograma opojne droge marihuana-skunk, koja je zaplijenjena u kamionu crnogorskih registarskih oznaka.

Akcija je realizirana u ranim jutarnjim satima, kada su na lokaciji Krupac u Istočnom Sarajevu zaustavljena dva kamiona s prikolicama i jedno putničko motorno vozilo.

Pretresom zaustavljenih vozila u jednom kamionu pronađena je velika količina opojne droge marihuana-“skunk”, upakirana u vise različitih paketa. Prema preliminarnim procjenama, radi se o količini od oko 900 kg opojne droge, što je najveća zaplijena narkotika ikad realizirana na području BiH.

Opojna droga bila je namijenjena ilegalnom narkotržištu BiH, a zaplijenjena opojna droga na ilegalnom tržištu u BiH dostiže cijenu od više od  2 milijuna KM, dok je njena cijena na ilegalnom tržištu u zemljama EU višestruko veća.

Tijekom akcije slobode je lišeno 5 osumnjičenih osoba, državljana Crne Gore, koji će biti predati postupajućem tužitelju, a koji će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Osumnjičene osobe su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala (čl.250 KZ BiH) i neovlaštenog prometa opojnih droga (čl. 195. KZ BiH).

Tijekom akcije ostvarena je izuzetna koordinacija i suradnja između Tužiteljstva BiH i policijskih agencija koje su sudjelovale u akciji.

(Drukciji radio)