Prva fotografija iz osme sezone serije Game of Thrones

Prva zvanična fotografija finalne osme sezone Game of Thronesa ugledala je svetlost dana, tačnije naslovnice magazina Entertainment Weekly.
“Finalna sezona stiže,” podsećaju nas na EW Instagramu, i dodaju: “Kako završiti najveću seriju televizije? Uz krv, znoj i mnogo suza.”

Na naslovnici vidimo Jon Snowa (Kit Harington) u zagrljaju sa Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), a odavde slede spojleri za sedmu i potencijalni spojleri za osmu sezonu.
U finalu sedme sezone, Jon i Dany su se upustili u romansu usred neuspešnih pokušaja da se Armija Mrtvih sa Belim Hodačima na čelu zaustavi.
HBO je nadmašio i najkreativnije tajne službe čuvajući podatke o finalnoj sezoni. Otišli su toliko daleko da je scenario čuvalo više “slojeva” bezbednosti kada je slat glumcima tokom oktobra 2017. godine. Emilia Clarke je napustila prijatelje i otrčala kući kada je scenario stigao, a Harrington recimo nije ni hteo da ga čita dok nije seo za sto sa drugim glumcima.
To je bila greška, jer su ga toliko obuzele emocije da je više puta zajecao na čitajućim probama.
Showrunneri David Benioff i D.B. Weiss razmišljali su o finalnoj sezoni još od samog početka serije, navodi EW. Njihova originalna ideja bila je da se u bioskopima prikažu tri dvočasovna filma, ali se to HBO-u nije dopalo, te je mreža obezbedila 15 miliona dolara za svaku od 6 epizoda koliko će trajati finale. Poređenja radi, do sada je svaka epizoda imala budžet od 5 miliona.
Peter Dinklage, koji tumači Tyriona Lannistera, izjavio je nedavno da se “serija završava prelepo za Tyriona”, a Sophie Turner koju znamo kao Sansu Stark najavila je “veliku podelu fanova” nakon finalne sezone.
(IGN Adria)