Prosinečki: Turska je dobar test za nas, izašli smo Arsenalu ususret zbog Kolašinca

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki još jedanput je naglasio da nebitnih utakmica u nogometu nema, te da će meč protiv Turske biti dobar test za njegove izabranike.

“Minutažu će dobiti neki igrači koji do sada možda nisu imali toliko prilika da igraju. U Tursku idemo da odigramo što je moguće bolje. U dobroj smo formi, svi pozvani igrači su zdravi, putujemo u dobroj atmosferi. Rezultat je bitan, tako da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo”, izjavio je Prosinečki.

Selektor BiH naglašava da bi pobjeda protiv Turske bila dobra uvertira za meč Lige nacija protiv Sjeverne Irske koji će u ponedjeljak biti odigran u Sarajevu.

“Protiv Sjeverne Irske igramo za bodove, za što bolji plasman u Ligi nacija, tako da će nam to sada biti najvažnija utakmica”, rekao je Prosinečki.

Osvrnuo se i na Seada Kolašinca, koji je pošteđen nastupa za reprezentaciju BiH jer se još uvijek u potpunosti nije oporavio od povrede.

“Molili su nas iz njegovog kluba da ga poštedimo, a nama je također u interesu da on bude onaj pravi i vrati se u prvih 11 u reprezentaciji, tako da smo odlučili da ga pustimo da se oporavlja u Arsenalu”, objasnio je selektor BiH.

Reprezentacija BiH će igrati prijateljski meč protiv Turske sutra u Rizeu, na stadionu Rize Šehir.

(Sport.ba)