PROMO/Vikend u Beogradu – Sajam knjige i shopping

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Europe centralno mjesto krajem listopada već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmjenom sa inostranstvom i pokretanjem aktualnih književnih i društvenih pitanja.

Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktualnu produkciju.

Beograd je glavni grad Republike Srbije,metropola Balkana sa preko 1.500,000 stanovnika. Nalazi se na ušću Save u Dunav te je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Od 23. do 30. oktobra 2016. godine na Beogradskom sajmu biće održan 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga. Sajam će biti otvoren u nedelju, 23. oktobra i trajaće 8 dana. Beogradski sajam knjiga je prilika da se još jednom podsjetimo istinskih vrijednosti i knjizi damo značaj koji zavrjeđuje. Na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga biće predstavljeni istaknuti pisci i organizovana promocija programa organizatora i izdavača.

29.10.2016.
Polazak u kasnim večernjim satima. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Po dolasku u Beograd planirana je posjeta Sajmu knjige cca 4h. Check in u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima fakultativno krstarenje brodicom (Krstarenje Dunavom i Savom, rijekama na čijem ušću leži Beograd i koje uobličavaju duh grada još jedan je od načina da upoznate Beograd). Povratak u hotel ili mogućnost organizovanog odlaska u Skadarliju. Noćenje.

30.10.2016.
Doručak. Check out . Fakultativno obilazak Beograda i njegovih znamenitosti (Narodna skupština, crkva Svetog Marka, Stari dvor, Andrićev venac, Pionirski park, Novi dvor, Trg Nikole Pašića, Terazije, raskrsnica London, Trg Republike, Knez Mihajlova, Kalemegdan i dr.). Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima odlazak u jedan od najvećih shopping centara na Balkanu – Shopping centar Ušće. Polazak za BiH u večernjim satima.

SOLAZUR TRAVEL