Promo /ProCredit Bank BiH plasirala na tržište novi FlexSave štedni račun

“Osim trenutno najpovoljnije kamate na bh. tržištu, Flex štednja omogućava brz i jednostavan pristup sredstvima na štednom računu bilo kada i bilo gdje – 24 sata u sedmici”, navode iz ProCredit Bank.

“Nastojali smo biti inovativni i ponuditi, osim atraktivne kamatne stope, dodatne povoljnosti za štednju kao što su fleksibilnost i potpuna sloboda raspolaganja sredstvima. Na jednostavan način, u svakom trenutku klijent može upravljati svojom štednjom, tako što putem internet ili mobilnog bankarstva prebacuje sredstva na štednju s tekućeg računa i obrnuto. Obračun kamate je dnevni, i mjesečno se isplaćuje na tekući račun što znači da mjesečno svaki FlexSave štediša može kapitalizirati sredstva od kamate, iskoristiti te novce ili ih opet staviti na štednju. Godišnja kamata iznosi 0,40% i trenutno je najpovoljnija kamatna stopa za ovaj vid štednje na tržištu”, ističu u ProCredit Bank.

Također, održavanje štednog računa je besplatno kao dio paketa Aktivne usluge, a klijent osim štednje u KM-ovima, može aplicirati i za dodatni EUR račun gdje nesmetano može štedjeti i u EUR-ima. Besplatan je prijenos sredstava sa eurskog štednog računa na tekući EUR račun, a na ProCredit bankomatima mogu se dizati EUR-i bez provizije

U tu svrhu banka je dizajnirala i posebnu mikro – web stranicu http://flex-stednja.procreditbank.ba/ na kojoj klijenti mogu naći sve informacije o ovoj usluzi. Također, popunjavanjem forme za lične podatke na stranici za FlexSave klijenti mogu iskazati interesovanje za ovu uslugu. Nakon toga bit će kontaktirani od savjetnika za poslovanje sa stanovništvom, koji će im detaljnije objasniti uslove štednje i predstaviti pogodnosti Aktivne usluge.

Aktivna usluga predstavlja set pogodnosti koje banka nudi klijentu za mjesečnu naknadu od 10 KM. U sklopu Aktivne usluge klijentu se nude: Tekući račun, debitna kartica sa 3 besplatna podizanja mjesečno na svim bankomatima u BiH, Internet bankarstvo sa 20 besplatnih transakcija mjesečno, štedni račun FlexSave kao i besplatne KM-EUR konverzije.

Novost je i to da ProCredit Bank ovaj put osim stanovništu, nudi FlexSave štednju i za pravna lica uz kamatnu stopu 0,20%, navodi se u saopćenju za javnost ProCredit Bank.