PROMO: Prestižni frizerski brand Matrix oduševio frizere u Sarajevu i Tuzli

Profesionalni svjetski frizerski brend Matrix, ogranak giganta  L’Oréal USA, okupio je u utorak u Sarajevu u Senad Hair Academy, a u srijedu i u Tuzli u centru Dramar frizere kojima  je predstavio svoje inovativne boje za kosu  s efektom Instagram filtera, posebno posvećene milenijalcima i kreativnim frizerima koji vole pomjerati granice.

Ovaj renomirani svjetski brend, omiljen od strane celebrityja poput Fergie, u BiH je doveo njegov ekskluzivni distributer  i organizator prezentacijskih seminara  Frizerland d.o.o. iz Viteza,  kao zastupnik prestižnih brendova  L’Oréal Professionnel  i Kérastase iz iste grupacije.

Jedinstvene Matrix kreativne seminare kolorizacije kose vodile su  edukatorice i ambasadorice ovog brenda  iz Hrvatske, poznata profesionalna frizerka Dijana Plančak, kao i buduća predstavnica ovog brenda za Jugoistočnu Europu, Nada Križić.

Na seminarima je učestvovalo po 20 frizera iz Sarajeva i Tuzle, ali i drugih gradova, koji su kroz upoznavanje specifičnih Matrix boja, u opuštenoj i zabavnoj atmosferi uz muziku,  na modelima učili i nove tehnike i trikove u bojenju, njezi i stilizaciji  svih tipova kose.

„Ono što je karakteristično kod Matrixa je to da nema strogih pravila, ne postoji ‘kalup’. Matrix frizerima dopušta da prepuste mašti na volju, da eksperimentiraju i osjećaju se slobodnima. No, i pored toga, to je brend za klijente svih generacija – od 9 do 99.“ – rekla je edukatorica Dijana Plančak.

Fotografije fantastične i kreativne atmosfere, i naravno, kose s Matrix potpisom,  pogledajte u galeriji.