Prirodno je opet u modi: Zidovi vole sve nijanse zelene boje

Poznati svjetski proizvođač boja PPG predviđa da će iduće godine sve prirodno biti veliki hit u interijerima. Kažu i da da će u domovima vladati “Nights watch” – tamna nijansa zelene boje.
Ljeto je na odlasku, ali stručnjaci za boje već serviraju trendove za iduću godinu. Smirujuća, opuštajuća i prirodna – ovo su prve asocijacije na zelenu. Ona već neko vrijeme samouvjereno vlada u interijerima, a dizajneri predviđaju da će tako ostati i tijekom cijele iduće godine.

 

Poznati svjetski proizvođač boja, PPG, predviđa da će iduće godine sve prirodno biti veliki hit u interijerima. Stručnjaci PPG-a poručuju da će u domovima vladati “Nights watch” – tamna nijansa zelene boje.

 

Suvremen način života sve nas više odvaja od prirode i umirujućeg efekta koji donosi, no dašak šume lako ulazi u domove uz pravi odabir boja.
Neovisno o tome volite li svijetle, pastelne ili one duboke, zagasite nijanse, ovo je boja s kojom nećete pogriješiti odaberete li zelenu kao osnovnu boju u ovoj prostoriji.

 

Boja biljaka i šuma najbolje će naglasiti ljepotu drvenog namještaja. Imate li u spavaćoj sobi mnoštvo komada ili detalja izrađenih upravo od ovog toplog, mnogima omiljenog materijala, naglasite njegovu ljepotu omiljenom nijansom zelene. Neovisno o tome volite li moderan i suvremen stil ili ste skloniji onim romantičnim, elegantnim i retro, za sve postoji prava nijansa zelene.
Svijetle pastelne nijanse mogu imati retro prizvuk, osobito 50. godine prošlog stoljeća. S druge strane, tamna nijansa zelene odlično se slaže s tradicionalnijim stilovima.

 

Zelena smiruje i osvježava

Kao srednja boja spektra, a također i kao prijelazna boja iz žute u plavu, zelena je boja centra, sredine i harmonije. Budući da je zelena boja neutralna, slaže se s gotovo svim bojama. To je jedan od razloga zbog kojih je lako koristiti zelenu pri uređenju svake prostorije.
Izvor: 24sata.hr