Pokušao izbjeći plaćanje alimentacije za svoje dijete, pa se domišljato dosjetio kako prevariti sustav

Mnogi su se pokušali izvući od plaćanja alimentacije, međutim pokušaj britanskog vatrogasca zasigurno će ući u anale kao jedan od najdomišljatijih. Očinstvo mu se dokazalo, ali njegov neuspjeli pokušaj umalo ga je poslao i u zatvor.

Naime, 33-godišnji Simon Jordan tvrdio je kako nije otac djeteta kojeg je imao s medicinskom sestrom i pristao je na test očinstva kako ne bi morao platiti 16 tisuća funti alimentacije. Unovačio je svojeg prijatelja 33-godišnjeg Jason Leeja Colesa budući da njih dvojica izgledaju izuzetno slično jedan drugom. Coles mu je dao DNK uzorak kako bi prevarili sustav, međutim majka djeteta inzistirala je da je on otac i socijalna služba pokrenula je istragu.

Otkrili su prijevaru i dvojica muškaraca završila su na sud, gdje su priznali urotu za počinjenje prijevare. Jordan će morati dati novac za alimentaciju koju duguje i dobio je uvjetnih godinu dana zatvora s rokom kušnje od 18 mjeseci, te će morati odraditi 200 sati društveno-korisnog rada. Njegov prijatelj je pak dobio uvjetnih šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od godinu dana, te će morati odraditi 200 sati društveno-korisnog rada.

Photo/Blijesak.info