Podijeljena gomila novih uloga za seriju The Witcher

Henry Cavill je konačno dobio svoju “porodicu” u adaptaciji Witchera – Freya Allan i Anya Chalotra su se priključile glumačkoj postavi.
The Hollywood Reporter javlja da će mlada Freya Allan tumačiti Ciri, princezu Cintre i usvojenu kćerku Geralta, a Anya Chalotra će biti Yennefer lično, njena majčinska figura i Geraltov “hoće-neće” cirkus od ljubavi.
Zapravo, podeljena je gomila novih uloga, a ko će koga tumačiti i njihova poređenja sa likovima
iz igara i knjiga možete videti u galeriji ispod:
Kao što se da primetiti, obavezno “tokenovanje” je prebačeno na lik Fringille, što je ok potez ako uzmemo u obzir multikulturalnost Nilfgaarda. Fanovi su sa razlogom bili besni kada su procurele odrednice kastinga koje zahtevaju da Ciri bude “BAME” (Black, Asian or Minority Ethnic), jer na njenom bledom licu sa grubim crtama počiva kompletan njen lik.
Chalotra koja glumi Yen, istina, deluje kao da joj je vršnjakinja a ne majka, ali sačekaćemo da šminka i kostim (i nadamo se gluma) učine svoje, a Fringilla neće smetati kao takva.
Sve ide logičnim tokom (kucamo u drvo). U intervjuu za THR, showrunnerka Lauren S. Hissrich pričala je o samom procesu kastinga:
“Neki od tih ljudi sam imala na umu čim sam počela da pišem likove, a za nekima, kao što je glumica za Ciri, potraga je bila iscrpljujuća. Uzeli smo u obzir preko dve stotine mladih žena iz cele Evrope, i neke od njih su bile fenomenalne, ali kada sam upoznala Freyu…zapravo, lično sam je upoznala u Londonu i to je bilo to, znala sam ko nam treba.”
“Tražimo najbolje glumce za ove uloge, tačka,” dodaje Hissrich. “Henry je očigledno veliki fan franšize, upoznali smo se u aprilu i imali prilično uopšteni sastanak. Nakon toga upoznala sam stotine kandidata za Geralta, ali Henry mi nije izlazio iz glave. Što se Anye i Freye tiče, mi jesmo bili otvoreni za sve kandidate, ali njih dve su otelotvorenje likova koje će tumačiti.”
Hissrich se takođe osvrnula na uticaj Witcher igara na seriju, ponovivši da je i ona veliki fan istih, ali da bi se ipak udaljila od njihove estetike, “jer su igre vizualna prezentacija priča od koje bi se trebalo malo skloniti da bi serija dobila svoju sopstvenu prezentaciju.”
Izvor: IGN Adria