Pobrojali smo sve što trebate znati o video pozivima na WhatsAppu

Aplikacija za brbljanje prikupila je više od milijarde korisnika diljem svijeta. Koriste ju kako bi razmjenjivali tekstualne i glasovne poruke, ali i putem videa. Evo uputakako upogoniti video pozive
1. Što trebate znati o video pozivima na WhatsAppu?
Video pozivi putem WhatsAppa dostupni su za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS. Tehnički gledano, ti su pozivi besplatni jer vam ih WhatsApp neće naplatiti. Ali, kako bi ti pozivi bili mogući morate biti povezani s internetom, pa mogu dovesti po povećane potrošnje podatkovnog prometa i donijeti veće troškove. Koristite li Wi-Fi s flat tarifom, pozivi će biti besplatni.
Kako bi mogli koristiti sve značajke nemojte nasjesti na lažnjake već preuzmite službenu aplikaciju (Android | iOS).
2. Što možete s video pozivima u WhatsAppu?
Video pozivi su u WhatsAppu dio značajke vezane uz glasovne pozive. Prilično je jednostavno pokrenuti video poziv. Kucnite po kontaktu s kojim želite razgovarati, pa zatim na sličicu video kamere uz njegovo ili njezino ime.
Osoba koju pozivate može odgovoriti na poziv (povući plavo dugme po zaslonu prema gore), odbiti ga (povući crveno dugme po zaslonu prema gore) ili odbiti poziv i umjesto poslati SMS (povuću dugme za poruke po zaslonu prema gore). Ako odgovore, razgovor može početi.
Po početnim postavkama video pozivi u WhatsAppu koriste prednju kameru vašeg mobitela. Možete se prebaciti na stražnju kameru u bilo kojem trenutku ako kucnete po sličici koja ju predstavlja na zaslonu.
Također možete i utišati mikrofon. Tako će vas osoba s kojom razgovarate vidjeti, ali ne čuti. Kako biste utišali zvučnik(e) upotrijebite dugme za regulaciju zvuka na vašem mobitelu.
3. Koliko brz internet trebate za video pozive u WhatsAppu?
Pri obavljanju video poziva aplikacijaWhatsApp provjeri koliko je brza vaša internetska veza, pa tome prilagodi kvalitetu video prikaza. Zbog toga će slika nekad biti bolja, a nekad lošija. Ne morate imati super brzu vezu – navodno je WhatsApp moguće pokrenuti i na mrežama 2G.
No, računajte kako minuta poziva može potrošiti pet megabajta podataka na mreži 4G, 3,75 MB na 3G i tri MB na 2G. U postavkama WhatsAppa postoji mogućnost ograničenja potrošnje podataka na glasovne pozive.
4. Možete li raditi nešto drugo tijekom video poziva u WhatsAppu?
WhatsApp omogućava istovremeno obavljanje i drugih radnji tijekom video poziva. Kucnite na dugme Message u bilo kojem trenutku kako biste provjerili druge poruke pristigle u toj aplikaciji i odgovorite na njih ukaže li se za time potreba. Kako bi se vratili u video poziv dovoljno je kucnuti na zelenu traku u vrhu aplikacije.
5. Grupni video pozivi u WhatsAppu
U WhatsAppu možete uživo razgovarati koristeći video s do četiri osobe istovremeno. Kako biste ga pokrenuli, prvo trebate pokrenuti jedan-na-jedan poziv s nekim iz vašeg adresara. Potom kucnite po dugmetu Add Participant u gornjem desnom kutu i odaberite drugog sudionika. Ponovite postupak dok ne dođete do četiri osobe.
(tportal.hr)