Perez čeka zeleno svjetlo: Real priprema astronomsku investiciju, navijači podijeljeni

Predsjednik Real Madrida lobira za kapitalni projekt koji bi Real otplaćivao desetljećima.
Nije tajna da predsjednik Real Madrida Florentino Perez želi obnoviti stadion Kraljevskog kluba Santiago Bernabeu. Stadion koji će u prosincu napuniti 71 godinu dvaput je renoviran – posljednji put 2001. – a zadnje proširenje dogodilo se 2011.
Perez želi pretvoriti Santiago Bernabeu u moderno zdanje koje bi se moglo nositi s najimpresivnijim arenama u svijetu sporta. No taj će projekt biti jako skup: Perez planira uložiti čak 575 milijuna eura, piše madridski As.
Naravno, čak ni Real Madrid nema toliko novca u blagajni i klub će se morati zadužiti krene li u projekt obnove stadiona. Zbog toga se Perez u četvrtak sastao s predstavnicima članova kluba kako bi izložio projekt obnove stadiona, dok su u nedjelju na rasporedu sjednice na kojima će se raspravljati o ovom pitanju.

Perez promijenio planove obnove

Real Madrid ima 92.000 članova i ovakva odluka ne može proći bez njihova mišljenja, što nalaže i statut kluba. Udruga članova provela je anketu, a 74 posto ispitanika odgovorilo je da bi odluku valjalo donijeti na referendumu. Sudeći po istoj anketi, članovi su vrlo podijeljeni po ovom pitanju: 51 posto ih je odgovorilo da Realu treba obnova stadiona i da bi zaduživanje bilo opravdano, dok ih je 47 posto protiv.
Prema pisanju Asa, Real bi se zadužio na 25-30 godina kako bi financirao obnovu. Santiago Bernabeu dobio bi novo ruho: prepoznatljivi tornjevi otišli bi u povijest, stadion bi dobio pomični krov i potpuno drugačiji vizualni identitet. Novi Bernabeu donosio bi 150 milijuna eura prihoda godišnje, dok bi godišnja rata kredita iznosila 20-24 milijuna.
Perez je nekoliko puta mijenjao planove obnove. Pisalo se kako će stadion dobiti veću VIP sekciju, ali Perez je, prema pisanju Asa, ipak odustao od tog plana, a proširit će se kapacitet jedino za navijače s invaliditetom.
Navodno je odustao i od prvotno zamišljenih shopping-centra i hotela u sklopu stadiona. Novi Bernabeu trebao bi, prema novim Perezovim planovima, biti prilagođen navijačima i članovima, a ne turistima. Budući da će trebati zeleno svjetlo članova ili barem njihovih predstavnika, ovakve prilagodbe izgledaju kao logičan potez u kampanji skupe obnove stadiona.
Izvor: Gol.hr