Ove tri namirnice sačuvat će vam imunitet tijekom cijele godine

Nagle promjene vremena sa sobom će donijeti i razvoj mnogih bakterija i virusa koji uzrokuju bakterije, pa je tako najbolje osigurati se na vrijeme te organizam pripremiti na takav šok i
ojačati imunološki sustav. To je potrebno činiti tijekom cijele godine, a najbolje će biti ukoliko
za jačanje koristimo namirnice koje su bogate vitaminima i mineralima, te su blagotvorne
za imunološki sustav. Sljedeće tri namirnice će to i učiniti ukoliko ih uvrstimo u svoju svakodnevnu prehranu.
Kurkuma – se tijekom povijesti koristila za mnoge stvari pa je tako bila u upotrebi tekstilne industrije, začina i sredstva za iscjeljenje. Bogata je vitaminima, mineralima i vlaknima pa blagotvorno djeluje na organizam. Budući da je izvor kurkumina, fitonutrijenta, ima protuupalna svojstva, te čuva organizam od upala izazvanih padom imuniteta.
Aloe vera – najpoznatija je po regenerativnom svojstvu koje utječe na kožu, ali će izazvati i balans u organizmu. Tako će spriječiti organizam da dođe do faze dehidratacije jer sadrži vitamine C i E, a kako bi se koristila u te svrhe najbolje ju je koristiti u obliku soka.
Med – pogotovo prirodni, bogat je enzimima, mineralima, antioksidansima, a uključuje cink, željezo, kalij, kalcij, magnezij, te selen, a sadrži vitamin B6 i tiamin. Dobar je čistač slobodnih radikala iz organizma i na taj način poboljšava imunitet. Kombinira li se sa kurkumom dobit ćete veoma moćan prirodni antibiotik.