Ovako ćete znati da je vrijeme za raskid

Često se dešava da vidite kako je vaša veza gotova i da joj, bez obzira na napore, ništa neće pomoći, međutim zažmirite na jedno oko i pretvarate se kako je sve dobro i da je sve to samo faza. Što ako nije? Kako ćete znati da je vrijeme da krenete naprijed i jednostavno oboje živite svojim životom?
Posesivnost – ukoliko vaš partner u svakom trenutku želi znati gdje ste i sa kime ste,
a samim time je to znak kako želi kontrolirati vaš život, izađite iz nezdrave veze ukoliko
vam takvo ponašanje ne odgovara.
Česte rasprave – često možete imati osjećaj kako vaš partner samo čeka priliku za raspravu,
to je samo znak kako partner ne uživa u vašem odnosu, a ako je tako jednostavno prekinite odnose.
Prebacivanje krivice – svakodnevno vam pokušava dokazati kako ste zapravo vi krivi zato što niste sretni kao ranije, a u svakodnevnom razgovoru i u različitim temama pokušava krivicu prenijeti na vas i ne želeći prihvatiti svoj dio krivice. Ne budite, jer to sigurno ne želite, sami u vezi čak i kada je krivica u pitanju.
Ne pristaje na kompromis – svakako da su kompromisi u vezi bitni, međutim, ako vaš partner
na njih ne pristaje vi tu nemate što raditi. Ne možete se sami boriti za vezu, prilagođavati se i mijenjati.
Sputava vas – svatko mora napredovati, neki za to imaju više želje dok neki za napredak imaju manje želje, ali kako god bilo ukoliko vas partner sputava u tome krenite dalje. Partner bi trebao biti tu da vas motivira i bodri, a ne da vas sputava.
Budi najgore u vama – nervoza, promjena sebe i zatvorenost sve se više javljaju kada ste zajedno? Ukoliko osjetite da gubite sebe znajte da je vrijeme za promjenu.

 

Photo: Web izvor