Ovaj ekran se ne može slomiti: Nema više razbijenih mobitela?

Samsung je objavio kako su razvili novi fleksibilni OLED ekran koji umjesto stakla koristi plastiku, te je lakoćom prošao sve testove prema vojnim standardima nakon kojih nije imao nikakva oštećenja.
Gotovo svi smo se susreli s trenutkom u kojem nam je telefon pao na pod, da bi ga sa strahom dizali i vidjeli je li se ekran rasprsnuo ili je ovaj put uspio preživjeti. Srećom, i to bi uskoro moglo postati stvar prošlosti.
Korejski div Samsung objavio je kako su uspjeli neslomljivi ekran za mobitele koji je već i certificiran u SAD-u (OHSA). Kako se navodi, novi panel moći će se koristiti u raznim elektroničkim uređajima, poput konzola za automobile, mobilnim vojnim uređajima, prijenosnim konzolama, tabletima.
Inače, radi se o fleksibilnom OLED panelu koji umjesto stakla koristi plastični supstrat, a da bi dobio certifikate morao je proći stroge testove prema standardima američke vojske. Ekran je tako radio normalno i nakon što su ga 26 puta bacili sa visine od 1,2 metra te nije imao oštećenja na prednjoj strani i rubovima. Izložili su ga i temperaturama od -32 do 71 Celzija te je i u tom rasponu sasvim normalno radio.  Samsung navodi još da su otišli i korak dalje te su telefon bacali sa visine od 1,8 metara. No u službenom priopćenju iz Samsunga nisu objavili slike svog novog tehnološkog čuda.
Izvor: 24sata.hr