Nela Mihailović i Suzana Petričević: Nigdje se ljepše nije smijalo nego u Sarajevu

Petričević i Mihailović su publici širom regiona donijele osmijehe na lica, zbog toga je predstava više puta nagrađivana. Suzana Petričević osim glumačke uloge u predstavi potpisuje i režiju, a Nela Mihailović je na dodjeli nagrada Dani komedije u Jagodini osvojila nagradu za najbolju glumicu.

“Predstava ‘Plastika’ prikazuje žene koje su došle kod klasičnog prevaranta, da oslabe 20 kilograma za deset dana, pritegnu mišiće i na kraju operacijama promijene lični opis. Na kraju upadnu jedna drugoj u termin. Prevarantu je bilo važno samo da im uzme novac u zamjenu za novi život. Tu se njih dvije posvađaju. No, na kraju dvije potpuno različite ličnosti spoji ista muka: želja za novim početkom. No shvate da nema novog života, da plastika ne pomaže. Ne možeš udariti armaturu na lice i silikon u zadnjicu i izbrisati prošlost i ožiljke na duši”, rekla je na početku našeg razgovora Suzana Petričević.

Nela Mihailović kazala je kako sarajevsku i mostarsku publiku može da očekuje mnogo smijeha, ali i poneka suza.

“U sat i petnaest minuta ove dvije žene, pričajući svoje živote, naprave presjek društveno-političke stvarnosti u proteklih trideset godina, na ovim našim prostorima. Mnoge žene će se u ovoj predstavi prepoznati, a muškarci će mnogo naučiti o ženama”, kazala je Nela Mihailović.

Tajna uspjeha ove predstave je prije svega odličan tekst koji je napisao Stevan Koprivica pisac “Senki nad Balkanom”, odlična režija i dvije više nego odlične glumice. Suzana Petričević kaže kako ova predstava jednako pogađa i muškarce i žene te smatra kako nijedna djevojka ne bi trebala da se uda prije nego li vidi “Plastiku”, jer samo iskrena i organska ljubav može donijeti sreću u braku piše Klix.ba.