Nekoliko malih znakova koji će vam odati da li se zaljubljujete u partnera

Osoba s kojom izlazite je na neki način uvijek prisutna u vašim mislima. Šta god da planirate, oni su uvijek dio toga.

“Oni su zadnja misao pred spavanje i prva kad se tek probudite”, objasnila je jedna od korisnica Reddita ispod pitanja “Kako znati da se zaljubljujete u vašeg partnera?”

Ako je osoba s kojom izlazite prva osoba koju zovete u vezi bilo čega, ili bar imate potrebu da je nazovete, onda vam je ona mnogo bitnija nego što mislite.

“Ovo mi je otkrilo da sam zaljubljena u svog partnera. Dobila sam otkaz i prva osoba koju sam nazvala je bio on. Plakala sam, a on je pričao sa mnom. Inače zovem svoju sestru kada su takve stvari u pitanju, ali sam tada nazvala njega”, objasnila je druga korisnica.

Neki ipak imaju drugačije shvatanje zaljubljenosti: “Odjednom više ne možete zamisliti svoj život bez njega. Za mene shvatanje da sam zaljubljena nije izgledalo kao u filmovima, više je izgledalo kao suptilno shvatanje da sve ono što mi ide u susret ne bi bilo toliko posebno ako on nije dio toga”.

Poklanjate mu svo svoje slobodno vrijeme, navedeno je kao jedan od znakova. Naprimjer, ukoliko ste ranije više voljeli otići sami u šetnju ili pak pregledati film, seriju ili pročitati knjigu – sada nemate problem sa preskakanjem takvih stvari. Sigurni da želite provesti što je više moguće vremena s njim.

Osjećate se ugodno i sigurno kada ste s partnerom. Ne maštate o drugim mjestima na kojima možete biti, ne želite nikoga drugog i osjećate se kao da ste našli mjesto na kojem u potpunosti pripadate.

“Ako vam se desi momenat u kojem ga posmatrate kako se smije, radi nešto ili jednostavno sjedi preko puta vas i tada pomislite ‘Tako sam sretna što sam upoznala ovu osobu’, da, tada je gotovo, sigurno ste zaljubljeni”, objasnila je jedna korisnica.

Ostali korisnici Reddita nadovezali su se kazavši kako je vrlo vjerovatno da ćete ovu osobu stalno spominjati prijateljima, kolegama i poznanicima, kako vas neće interesovati niko drugi te kako ćete imati veliku potrebu da brinete o vašem partneru.

“Naposljetku, jedan od najvećih znakova jeste činjenica da mu želite sreću. Dok ste skupa, trudite se da mu to omogućite, a ukoliko veza ne funkcioniše kako treba – spremni ste i da ga pustite da ide ako to znači da će negdje biti sretan. Čak i ako to nije sa vama”, objasnila je na koncu jedna korisnica, a prenosi klix.ba.

Thrive.Global