Na ovih pet načina zaštitite boju kose tijekom ljeta

Sigurno nema ništa ljepše od ljetnog dana i odlaska frizeru na farbanje i feniranje, te izlazak na sunce i pokazivanje novog sjaja kose. Međutim, da li ste razmišljali kako sunce utječe na vašu kosu, a posebno farbanu? Baš kao morska sol i klor iz bazena i sunce utječe na gubitak boje kose, ovo je pet savršenih načina kako možete zaštititi svoju boju kose tijekom ljeta.
Hidratacija – suha kosa brže gubi boju od mokre pa preko ljeta izbjegavajte sušenje kose fenom, ravnanje i uvijanje kose aparatima kojima se to radi, odnosno izbjegavajte bilo kakvo stiliziranje koje uključuje toplinu. Koristite preparate za hidrataciju, posebno maske koje možete napraviti sami i kod kuće.
Voda kojom perete kosu – je također bitna u zadržavanju boje kose. Najbolje ju je prati hladnom ili baš mlakom ukoliko vam smeta hladna voda. Također možete nabaviti i filtere koji zadržavaju sve štetne stvari iz vode, a samim time utječu na vašu kosu.
Zaštita od UV zraka – kada sunce dođe u dodir sa farbom za kosu dolazi do oksidacije
a upravo je to razlog zašto se gubi vaša boja kose. Koristite preparate za zaštitu kose
ukoliko baš morate biti vani, ali možete iskoristiti i šešir kako biste zaštitili svoju kosu.
Balzami koji sadrže boju – šamponi koji se koriste sadrže ili ekstrakte biljaka ili boju za kosu kojom se samo popunjava oštećeni dio kutikule kose pa je ove preparate potrebno izbjegavati tijekom ljeta jer su previše jaki. Koristite balzame ili maske za kosu koji vraćaju boju. Na ovaj
način će vaša kosa biti ne samo puna boje nego će biti mekana i prirodno tonirana.
Sakrijte korijen kose – ukoliko vam je kosa već izgubila boju možete to kamuflirati sakrijete li korijen svoje kose. Postoje razni načini za to, dok je onaj najbolji da jednostavno nosite šešir ili maramu.