LA Times uvrstio je Sarajevo na svoju listu destinacija koje vrijedi posjetiti u 2020.

“Rat u BiH završio je u prosincu 1995. godine, nakon čega je multikulturalna Bosna i Hercegovina nastavila graditi državu i turizam. Centar događanja je Sarajevo,kao glavni grad sa mnoštvom crkvi, sinagoga i džamija koje su stare nekoliko stoljeća”, navodi se u članku LA Timesa.

Opisuje se i Trebevićka žičara koja je uništena devedesetih u ratu, a zatim ponovo otvorena 2018. godine.

“Stari most u Mostaru izgrađen je u 16 stoljeću, uništen 1993. godine i ponovo sagrađen 2004. godine. Ovo je veoma popularna destinacija na stotinjak kilometara udaljenosti od Sarajeva na kojoj se ljeti održavaju sjajni muzički festivali, a u augustu možete prisustvovati i skokovima sa starog mosta”, navedeno je u tekstu.

Odmah ispod Sarajeva nalazi se i Cairo, gdje se čitateljima preporučuju mnogi muzeji, ture i još

mnoštvo interesantnih stvari. Odmah nakon toga slijedi i Nacionalni park Glacier koji se nalazi u Kanadi, a koji ima mnogo toga za ponuditi ljubiteljima prirode.

Costa Rica je na četvrtom mjestu ove liste, a preporučuje se svim ljubiteljima vulkana. Tamo se nalazi Nacionalni vulkanski park Poas koji je 90 minuta udaljen od San Josea. Zatvoren je 2018. godine zbog radova, nakon čega je eruptirao, pa je zatvoren i onda ponovo otvoren prošle godine.

Photo/https://www.roughguides.com/