Lažni savjeti za njegu kose koje trebate izbjegavati

Nitko nije ravnodušan na zdravu i lijepu kosu, posebno žene koje u nju ulažu sve više novca i truda jer žele postići zavidne rezultate, ali postoje lažni savjeti o njezi kose koji vam garantiraju zdravu i lijepu, njegovanu kosu iako ništa od toga nije istina i trebate ih prestati slušati što prije.
Češće šišanje postiže brži rast kose – ovo ste mogli čuti od bilo koga, u obitelji, na poslu, na ulici, ali nažalost, nije istina budući da kosa raste do 2 cm mjesečno. Često šišanje učinit će izgled vaše kose zdravijim i gušćim. Međutim, ukoliko želite da kosa brže raste koristite preparate koji će hraniti dlaku i tako potaknuti brži rast kose.
Hladna voda utječe na sjaj kose – budući da kosa ne sadrži žive stanice na koje djeluje toplina ovo je nemoguće. Kako biste doprinijeli sjaju vaše kose izaberite dobar regenerator i ne štetite zdravlju smrzavanjem ispod tuša.
Oporavak oštećene kose – mnogi proizvodi obećavaju oporavak oštećene kose, ali to je naprosto nemoguće. Oni mogu poboljšati i ojačati kvalitet zdrave kose, ali oštećenu kosu ne vraćaju u život. Jedini lijek vam je šišanje.
Često pranje kose dovodi do opadanja – opadanje kose je dermatološki problem i nema nikakve veze sa čestim pranjem. Često pranje dovodi do mašćenja kose ili do pojave peruti, a idealan broj puta za pranje kose, kako ne biste naštetili kvaliteti, jeste tri puta tjedno.
Photo: Web izvor