Konaković odgovorio ministrici Bogunić: Sram vas bilo, spreman sam otići na poligraf

“Kada bi dio optužbi Zinete Bogunić bio tačan, ovo o namještanju, ja bih se sramio grada i ovih ulica kojim hodam. Spreman sam na poligraf, na dokazivanje, i ako treba idemo do suda. Sram vas bilo ministrice Bogunić. Ja nisam glup čovjek da kažem ‘dajte njima posao’, a za posao od 500.000 konvertibilnih maraka”, rekao je Konaković aludirajući na njene tvrdnje o online platformi za učenje na daljinu.

Kako kaže Bogunić, Konaković je dovodio prijatelje da joj pokažu kako radi “online platforma” i insistirao da se to kupi, ali je navodno odustala od te kupovine, jer su joj eksperti rekli da je to preskupa aplikacija od pola miliona KM.

“Govorili ste ispravno kada ste rekli da ćete letjeti. Rekao sam nek pusti zakon nakon 4 i po mjeseca čekanja, da se ispravi stanje na Medicinskom fakultetu. Meni ste rekli da to treba i da će ići. Povukli ste taj materijal nakon što ste došli s godišnjeg odmora. Vršio sam pritisak i vršit ću na svakog sljedećeg. Na Medicinskom fakultetu predaju prosječni profesori i vi ste saučesnik tog procesa”, rekao je predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo.

Photo izvor:Blijesak.info