Koliko puta tjedno biste trebali prati kosu?

Pranje kose uvijek je važno kada idete na neki događaj ili zabavu. Uvijek vam se pranje kose mora prilagoditi sa vašim obavezama. I dok neki svoju kosu peru svaki dan, drugi mogu provesti cijeli tjedan bez pranja kose. I tko je onda u pravu, koliko često bi se kosa trebala prati?

Nemojte ju prati svaki dan. Svakodnevno pranje kose šamponom ju oštećuje i osušuje te miče prirodna ulja i vitamine s vaše kose. Duga i gusta kosa se nikako ne smije prati svaki dan, dok kratka kosa još i može podnijeti to opterećenje. Idealna količina pranja kose je dva puta tjedno, ali to naravno varira s obzirom na vrstu i dužinu kose.

No, i tu postoje iznimke, ako se bavite sportom ili se znojite na neki način, svaki put poslije takvih aktivnosti biste trebali oprati svoju kosu. Ako ste naučeni da kosu perete više od dva puta tjedno, ali ste se odlučili smanjiti to na dva puta u početku će vam kosa biti “masna” jer su joj poremećena ulja, ali nakon što vam se ustabili pranje kose, više neće biti “masna.” A nakon što se priviknete na pranje kose dva puta tjedno, kosa će vam biti zdravija i ljepše će izgledati.

Photo/Oslobođenje