Koje je značenje snova koji se najčešće sanjaju?

Snovi su nešto što se apsolutno svakome dešava, netko ih se nakon buđenja ne sjeća pa dolazi do onoga”nisam sanjao/la” ništa, a netko se sjeća i najmanjeg detalja. Međutim, jeste li se ikada zapitali koji se to snovi najčešće sanjaju i što oni znače? Mnogi od njih predstavljaju odraz našeg psihičkog, ali i fizičkog stanja. Odraz naših želja, ciljeva i mogućnosti.
1. Progon – netko vas u snu progoni a vi mu ne možete pobjeći? Mnogi psiholozi tvrde da
je to znak da u stvarnom životu imate probleme koji vas koče, a kojima još uvijek niste pronašli rješenje. Ukoliko riješite problem u stvarnom životu, snovi ove vrste bi trebali nestati.
2. Ispadanje zubi – zapravo predstavlja nedostatak moći i samopouzdanja jer su zubi simbol istih. Ukoliko vam ovih stvari nedostaje, prvo vrijeme glumite, mnoga istraživanja su pokazala da i gluma dovodi do sigurnosti u svoje postupke.
3. Nagi ste u javnosti – pokazuje emotivnu ranjivost u stvarnom životu. Možda niste sigurni
kako se osjećate na novom poslu ili novoj vezi, a ukoliko se ovo dešava u učionici moguće
je da niste zadovoljni onime što ste tamo naučili, a nagost u kafiću pokazatelj je društvene tjeskobe.
4. Niste u mogućnosti naći toalet – označava metaforički otrov kojega se morate riješiti,
može se odnositi na neugodno prijateljstvo ili nesigurnost na poslu.
5. Let – nije bitno na koji način letite, ovakvi snovi su znak emotivne slobode, nemate ograničenja
i spremni ste donositi odluke što znači da biste korak kojega se plašite definitivno trebali pružiti u stvarnom životu.
6. Nespremnost za ispit – ukoliko sanjate ovakav san znači da ste perfekcionista i da sve u vašem životu mora biti savršeno posloženo, a predstavlja i strah od svojih previsokih standarda.
7. Nemate kontrolu nad vozilom – vozilo je inače simbol sredstva za ostvarivanje cilja, ukoliko nad tim vozilom nemate kontrolu preispitajte svoje životne odluke, psiholozi savjetuju da se pozabavite rješavanjem problema i brinete se manje.
8. Padanje – padanje u snu označava gubitak kontrole nad vlastitim životom, ovaj san uzrokuje tjeskoba koju osjećate u svakodnevnim situacijama, ukoliko ne želite ovakve snove pronađite sebi zanimaciju i nešto što volite i svoje slobodno vrijeme provodite tako što ćete se posvetiti novim hobijima.
9. Prazna soba – u snovima se često javljaju vrata, a kada ih otvorite u prostoriji nema ništa, što znači da postoji dio vas koji konstantno potiskujete, ukoliko znate o čemu se radi možete lako riješiti problem, suočite se sa potisnutim osjećajima, talentima ili strastima.
10. Kašnjenje na dogovor – ukoliko žurite, a ne stižete na cilj znači da u stvarnome životu imate neostvaren cilj, to može biti zadatak na poslu ili neka želja iz djetinjstva.