Koja je ljepša? Druga vjenčanica princeze Eugenie i detalj posvećen kraljici

Princeza Eugenie nije imala samo jednu, već dvije vjenčanice iz snova na dan svog kraljevskog vjenčanja.
Nakon što je sudbonosno da izrekla u raskošnoj vjenčanici koju su dizajnirali Peter Pilotto i Christopher De Vos, a u kojoj je napravila odvažan potez pokazivanjem ožiljka od operacije na leđima, princeza se za večernji prijem presvukla u svilenu haljinu američkog dizajenera Zaca Posena.
Dizajner je rekao da ga je za večernji izgled kraljevske nevjeste inspirirala ljepota Windsora i okolice. Boja haljine, kaže, dočarava rumenilo engleske ruže, a dodatna inspiracija bila mu je bijela ruža Yorka, koja je suptilno izvezena na ramenima i stražnoj strani haljine.
Princeza Eugenie kosu je ukrasila ukosnicom svoje bake, kraljice Elizabete. Radi se o ukrasu koji se može nositi i kao broš, a izvorno ga je naručio William IV. 1830. godine za kraljicu Adelaide. U vlasništvu je  kraljice Elizabete od 1952. godine i ona ga otada nosi i kao ukras za kosu i kao broš.
Eugenie je slijedila kraljevsku tradiciju prema kojoj se već nekoliko mladenki presvlačilo u drugu haljinu za večernji prijem. Podsjetimo, Meghan Markle odlučila se za svilenu kreaciju Stelle McCartney koju su krasili visoki ovratnik i otvorena leđa.
Kate Middleton za prijem u Buckinghamskoj palači odjenula se u predivnu satensku haljinu iza koje stoje Sarah Burton.
(Zadovoljna.hr)