Kinder bueno cheesecake? Za kojega ne trebaš ni pećnicu? YES!

Ovaj brzi i jednostavni desert s omiljenim nam čokoladicama i sirom razveselit
će svačije nepce. Uz to, nećeš provesti sate i sate u kuhinji za njegovu izradu.
Ako si u potrazi za brzim i jednostavnim desertom, a pritom obožavaš Kinder bueno
i cheesecake, ovaj recept će te itekako razveseliti. Pretpostavljaš, riječ je o čokoladnoj
verziji klasičnog cheseecakea na kojega će malo tko ostati ravnodušan. U nastavku
teksta pronađi recept i već ovaj vikend razveseli svoje ukućane ovom odličnom poslasticom.

Sastojci:

Za koru: 300 g plazma keksa (ili petit beure), 180 g maslaca
Za kremu: 700 g krem sira, 500 ml slatkog vrhnja, 2 kremfixa,  100 g čokolade za kuhanje,
150 g šećera u prahu, 1 želatina fix, 8 prutića Kinder bueno čokoladice

Postupak pripreme: 

1. Odličnu koru koja se ne peče dobit ćeš tako da mljevene kekse pomiješaš
s otopljenim maslacem i dobivenom kompaktnom smjesom ravnomjerno prekriješ
dno kalupa za torte (preporučeni promjer je 24 centimetara).
2. Za pripremu kreme potrebno je izmiksati sir s polovicom šećera, a drugu polovicu dodati smjesi od slatkog vrhnja (koje si prethodno istukla) i kremfixa.
3. Otopi čokoladu i pomiješaj je s komadićima sitno nasjeckanog Kinder buena.
Sve zajedno dodaj u smjesu od sira i šećera. U sve to dodaj i želatinu fix kako bi
se smjesa dovoljno dobro stegnula, a potom pomiješaj tučeno slatko vrhnje.
4. Dobivenu kremu prelij preko kore pa sve zajedno stavi u hladnjak na hlađenje.
5. Svoj čokoladni cheesecake možeš ukrasiti po želji. Mi ti preporučujemo topljenu
ili naribanu čokoladu, šlag i neizostavne kockice Kinder buena.
Dobar tek!
(Miss7.hr)