Kava potiče rast kose, uklanjanja podočnjake, a dobra je i za uklanjanje celulita

Uredništvo

Kava je dobra za vašu kosu i kožu jer sadrži kofein. Ovaj sastojak u kozmetici je veoma cijenjen. Ako pogledate etikete kozmetičkih proizvoda koje koristite, primijetit ćete da je kofein prisutan u mnogim formulama.

Naravno, ovisno o tipu kože i području koje se tretira, kofein djeluje na različite načine.

Piling maska

Kafa je prirodni eksfolijant i izvrsna je za uklanjanje mrtvih stanica kože. Potiče proizvodnju kolagena i djeluje protuupalno. Nakon opuštajuće maske od kafe koža na vratu i licu bit će meka, čista i glatka.

Trebat će vam:

1 šoljica mljevene kafe (150 g)
1 šoljica smeđeg šećera (200 g)
3 kašike maslinovog ulja (48 g)
2 kašike meda (50 g)

Kako se priprema:

Pomiješajte sve sastojke u posudi i pazite da maska ​​nije previše gusta. Tekstura bi trebala biti prilično lagana kako biste je lako nanijeli na lice. Nanesite sloj maske po cijelom licu i vratu. Dok to radite, iskoristite priliku da izmasirate kožu. Ostavite je na licu dok se ne osuši i isperite toplom vodom. Ostatak maske zatvorite i držite u frižideru. Masku nanosite jednom sedmično.

Piling usana

Usne daju najveći doprinos lijepom osmijehu, zato ih je potrebno održavati hidriranim i zdravim. To se može postići konzumiranjem dovoljno vode, svakodnevnim korištenjem balzama za usne i uklanjanjem suhe kože. Dobra stvar je što kod kuće možete napraviti jednostavan i jeftin piling.

Trebat će vam:

1 kašičica mljevene kafe
2 kašike maslinovog ulja (ili bilo kojeg drugog ulja koje preferirate)

Kako se priprema:

Oba sastojka pomiješajte u šoljici ili posudi dok se ne sjedine. Trebali biste dobiti čvrstu pastu. Nanesite piling na usne i prstom lagano masirajte kružnim pokretima. Koristite najmanje tri puta sedmično. Isperite vodom, a zatim nanesite omiljeni hidratantni balzam.