Kako vezu na daljinu održati i dovesti do savršenstva?

Veze su teške, bilo koja vrsta veze, a još ukoliko ste u onoj gdje je vaš partner stotinama i tisućama kilometara daleko od vas, stvara se razlog za sumnju i nepovjerenje. Stručnjaci, psiholozi ponajviše, otkrili su na koji način se mogu zaobići sve neugodnosti, te kako vezu
učiniti kvalitetnijom i čvršćom. Ovo su stvari na koje trebate pripaziti u vezi na daljinu.
Postavite osnovna pravila – postavljanje pravila ne zvuči primamljivo, ali kada ste u vezi
potrebno je postaviti očekivanja. Koliko se puta trebate čuti na dan? U koje vrijeme kome odgovara da se vodi razgovor? Koliko često ćete se vidjeti i da li je potrebno viđati se
sa drugim ljudima? Nema tu ni dobrog ni lošeg odgovora, jednostavno postavljate pravila.
Šaljite glasovne poruke – preko tekstualne se poruke ne može uvijek razaznati što se misli i osjeća, neke stvari zvučat će realnije ako ih izgovorite a ne napišete. Također iskoristite videopozive kako biste bolje mogli shvatiti reakciju vašeg partnera.
Ne pričajte cijeli dan – s partnerom pričajte samo kada imate nešto za reći, potrebno je zamisliti kakva bi komunikacija bila kada živite zajedno ili u istom gradu, da li biste imali potrebu pričati konstantno? Ukoliko pričate cijeli dan teme za razgovor će nestati pa biste se mogli zapitati što nije uredu. Pričajte samo kada imate spremne teme za razgovor i kada ste slobodni.
Pamtite detalje – praćenje detalja važno je u svakoj vezi, međutim spomene li vam da ima razgovor za posao ili zakazan posjet liječniku pribilježite datum i vrijeme i na taj dan se sjetite poslati poruku kojom želite pokazati kako mislite na partnera i kako ste se sjetili što treba uraditi toga dana. Značit će vašem partneru da zna kako vas ni daljine nisu razdvojile.
Poklonite partneru nešto za vrijeme posjete – ukoliko posjećujete svog partnera znate koliko
su rastanci svaki put teški, zato sebi rastanak učinite lakšim i sakrijte pokoju sitnicu u njegovom stanu, tako će se, kada odete, pomisliti na vas kada sitnice pronađe.
Napišite razloge zašto vjerujete partneru – u vezama na daljinu ne možete se viđati svaki dan, a onda kada pomislite da partner ima nekoga sa strane, uzmite papir s razlozima, pročitajte ga i to će vam dati dovoljan razloga da ipak vjerujete svome partneru.

 

Photo: Web izvor