Kako jutarnje navike utječu na vaš izgled?

Svatko od nas, ali i drugi koji nas okružuju, na svome licu vidi bore i dok njihovo nastajanje ne možete spriječiti njihovu vidljivost možete, a to ćete učiniti izbjegavanjem sljedećih jutarnjih rutina koje bi vas vrlo lako mogle postarati.
Pretjerivanje – veoma se lako može pretjerati u tretiranju kože lica. Upravo to će učiniti vašu kožu starijom jer se s godinama ionako smanjuje proizvodnja masti u organizmu i dovodi do toga su bore i pore na licu vidljivije. Kako biste izbjegli brzo starenje preporučuje se dubinsko čišćenje lica navečer, dok se ujutro samo potrebno umiti mlakom vodom.
Nanošenje seruma – pored UV zraka postoje i drugi prirodni elementi koji utječu na preuranjeno starenje pa tako mnogi stručnjaci savjetuju da se na lice nanosi zaštitni serum sa antioksidansima prije nanošenja šminke. Posebno se preporučuju oni serumi sa vitaminima C i E, ali i sa ferulinskom kiselinom, likopenom i zelenim čajem.
Konzumiranje vode – ujutro se obavezno sjetimo popiti kavu, ali često zaboravimo na vodu. Ukoliko ne konzumirate vodu i tako ne hidratizirate kožu ona će postati suha, pa tako pokazatelji starosti postaju vidljiviji.
Vježbanje – uzrokuje mikrocirkulaciju kože i na taj način ona postaje vlažna, međutim, ako ne vježbate, vaša bi koža mogla izgledati blijedo. Također usporava i stanično starenje kože pa je potrebno iskoristiti sve prednosti vježbanja kako biste uže vrijeme ostali mladoliki.
Nanošenje pudera – ukoliko na kožu nanosite debele slojeve pudera znajte da na taj način ističete pore i izgledate starije. Na nanošenje šminke potrebno je pripaziti posebno za zimskih dana kada se koža više isušuje. Zato se preporučuje nanošenje pudera spužvicom kako se ne bi pretjeralo, ali i dovelo do pretjerano istaknutih pora.
Zaštita područja oko očiju – oči će najprije otkriti znakove starenja pa se o njima treba voditi posebna briga. Krema za područje oko očiju preporučuje se ujutro i navečer, ali i upotreba kreme sa zaštitnim faktorom 30 koju je potrebno mazati na cijelo lice. Ne zaboravite i sunčane naočale kao sastavni dio opreme jer nije bitno koje je doba godine.
Photo: Web izvor