Kako će vam plivanje omogućiti da tijelo dovedete do savršenstva?

U plivanju mnogi uživaju samo tijekom ljetni dana, ali ono što je bitno jeste da plivanje pomaže cijelom organizmu pa je potrebno plivati tijekom cijele godine.
Plivanje pomaže da oblikujete tijelo, istopite masne naslage, ali i da se poboljša samo zdravstveno stanje organizma. Bez obzira na zdravstveno stanje organizma potrebno
je plivati, samo će osobe koje imaju zdravstveni problem dobiti informacije o stilu plivanja
od svog liječnika.
Plivanjem se također širi kapacitet pluća, te utječe na razvoj svih grupa mišića jer voda tijelu
pruža otpor čak petnaest puta veći od samog zraka čime će vaše vježbanje biti daleko učinkovitije. Prednost plivanja jeste to što se tijelo u vodi rasterećuje pa neće biti gotovo
nikakve šanse za povredu zglobova.
Budući da postoje razni stilovi plivanja svaki od njih najbolje utječe na jedan dio tijela, a njihove prednosti su sljedeće iako je najbolje kombinirati stilove plivanja za bolji učinak:
Prsno plivanje – najbolje oblikuje ruke i noge, smanjuje celulit i masno tkivo na rukama, oblikuje i stomak stalnim njegovim istezanjem.
Leđno plivanje – izdužuje se cijelo tijelo, ali se poseban napor stavlja na stomak pa se pri tome i grade trbušni mišići, smanjuje bol i napetost u ramenima i oblikuje ruke.
Kraul – ima učinak aerobnog vježbanja pa se troši duplo više kalorija nego u teretani.
Photo: Web izvor