Iskoristite češere kao ukras koji će vam služiti cijele godine

Češeri se smatraju blagdanskim ukrasima, međutim, možete ih iskoristiti kako bi vaš dom bio
u šumskom duhu cijele godine. Za razliku od glatkih kućnih površina češeri daju dozu prirodnosti
i teksture vašem domu pa ih je najbolje iskoristiti na sljedeće načine kako biste ispunili svoj životni prostor.
1. Vijenac – vijenci se, kao i sami češeri smatraju blagdanskim ukrasom, ali to ne mora biti
tako i vijenac koji izradite od češera ne morate sklanjati do proljeća, a ukoliko vam se svidi i
želite ga sačuvati ne morate ga sklanjati ni tada. Sve što trebate jeste nekoliko desetina češera
i obuč za vijenac, a možete iskoristiti i stari obruč koji već odavno imate kod kuće. Obruč dobro obrišite od prašine a potom pomoću pištolja s vrućim ljepilom lijepite češere jedan po jedan dok
ne budete u potpunosti zadovoljni. Po želji možete dodati i neki ukras.
2. Girlanda – je jako dobar izbor za kućni ukras jer ju možete na zid objesiti okomito ili staviti na prozor ili stol vodoravno. Sve što vam je potrebno jeste pištolj sa vrućim ljepilom, traka po izboru i češeri. Izmjerite traku s obzirom na prostor u koji želite smjestiti girlandu, zatim na traku lijepite češere ostavljajući između njih nekoliko centimetara prostora.
3. Staklena zdjela sa češerima – ovaj ukras je vjerojatno najjednostavniji, samo smjestite češere u staklenu zdjelu koju imate kod kuće i zdjelu postavite na stol ili drugu površinu koju želite popuniti. Po želji dodajte lampice ili svijeće.
4. Cvjetovi – ukoliko imate vremena i želite uložiti malo više truda kako biste napravili nešto što se ne viđa u svakom domu napravite cvjetove od šarenih češera. Potrebne su vam akrilne boje i češeri, a prije bojanja potrebno je dobro očistiti češere i osušiti ih prije nanošenja boje te ukloniti peteljku sa stražnje strane češera kako biste dobili ravnu površinu. Potom obojite češere i nakon što se boja osuši smjestite ih u zdjelu vrhom prema dolje.