Hrvatska bolnica “Dr. fra Mato Nikolić” pustila u rad novi CT uređaj

Hrvatska bolnica Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, predstavila je novi CT aparat koji će poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite u SBK-u.

Među okupljenima Doktor Velimir Valjan se posebno zahvalio te je istaknuo svresrdnu pomoć Vlade SBK-a

Okupili smo se kako bi obilježili trenutak puštanja u rad novog aparata koji je od velikog značenja za sve naše pacijente i čitavu našu Županiju. Kroz proteklu godinu bolnica nije nudila ovu vrstu liječenja jer stari aparat nije bio u funkciji, istaknuo je Valjan. Kazao je i kako su pri kraju s opremanjem nove lamele, i  novih kapaciteteta s odjelima gastroenterologije,otorinolaringologije i transfuzijske medicine.

Veliko je zadovoljstvo kada imamo ovakve prilike da osvježimo naše bolnice, domove zdravlja i Javne ustanove. Vlada ih želi učiniti dostupnima te stvoriti uvjete da imaju svu tehnologiju i tehniku koja će pomoći našem korisniku odnosno osiguraniku. Reforme zdravstva ne smiju stati, ulaganja u zdravstvo ne smije stati, nova Vlada treba nastaviti ulagati u tehnologiju, objekte, kadar i zaposlenike, izjavio je Tahir Lendo, premijer Vlade SBK.

Loreno Laštro