HNS dao Daliću bezrezervnu podršku, Šuker će pregovarati

Izbornik Zlatko Dalić ima bezrezervnu podršku HNS-a, zaključak je današnje skupštine izvršnog odbora HNS-a. Tako je sad sve na predsjedniku saveza Davoru Šukeru koji će razgovarati s Dalićem.
Izvršni odbor hrvatskog nogometnog saveza održao je prvu skupštinu u Selcu nakon Svjetskog prvenstva te su svi članovi jednoglasno pružili bezrezervnu podršku izborniku Zlatku Daliću i njegovom stručnom stožeru.
To znači da vodstvo HNS-a želi i dalje nastaviti suradnju s Dalićem, a sad je sve na predsjedniku saveza Davoru Šukeru koji će u narednim danima razgovarati s izbornikom.
Zlatko Dalić odveo je Vatrene na Svjetskom prvenstvu do najvećeg uspjeha u povijesti našeg sporta osvojivši srebro, stoga ni ne čudi da mu je izražena stopostotna podrška u obavljanju posla…
Osim toga, izvršni odbor daje mandat predsjedniku saveza Šukeru da u narednim danima obavi razgovore s Zlatkom Dalićem te da izvijesti izvršni odbor o daljnjim aktivnostima reprezentacije.
Zaključci izvršnog odbora
1. Izvršni odbor daje bezrezervnu podršku izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji predvodili hrvatsku reprezentaciju do najvećeg uspjeha u povijesti.
2. Izvršni odbor daje mandat predsjedniku Davoru Šukeru da u sljedećim danima obavi razgovor s izbornikom Dalićem i izvijesti Izvršni odbor o planu aktivnosti i programu reprezentacije za četverogodišnje razdoblje. 
3. Hrvatski nogometni savez daje punu potporu inicijativi premijera Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te stavu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na temu izgradnje nacionalnog stadiona te poziva na podršku lokalne samouprave u obnovi postojećih objekata u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i drugim sredinama.
4. Utakmica Lige nacija između svjetskih doprvaka, reprezentacije Hrvatske, te svjetskih prvaka iz 2010. godine, reprezentacije Španjolske, igrat će se na stadionu Maksimir u Zagrebu 15. studenoga. Hrvatska reprezentacija otvara nastup u Ligi nacija gostovanjem kod Španjolaca u Elcheu, a potom u listopadu dočekuje Englesku na stadionu HNK Rijeka. Taj susret igra se bez publike, zbog izdržavanja Uefine kazne iz prošlog natjecateljskog ciklusa. 
5. Iduća sjednica Izvršnog odbora HNS-a bit će održana 30. kolovoza kada će se nastaviti s razgovorom o svim aktualnim nogometnim temama.
Izvor: 24sata.hr