Galebovi i guske se predozirali tabletama. Spašavali ih građani

Jato ptica koje žive u Carr Parku u Huntington Beachu (California) otrovalo se nakon što su pojele različit mix tablete koje je netko odbacio.

Jedan od mještana primjetio je kako se guske  i posebna vrsta galebova čudno ponašaju, one naime hodaju sporo i muče se da održe vrat uspravan i otvorene oči. Tada je vidio da se na zemlji nalaze tisuće pilula koje su ptice pojele mislići da su žitne mrvice. Odmah je nakon toga kontaktirao odjel za zaštitu životinja koji su ih odveli u centar i liječili od predoziranja.

“U prihvatnom zoo centru nalaze se kanadske guske i galeb koji su imali simptome gubitka kontrole nad osjetilima kretanja, mišićima. Ptice su sada dobro te su na fiziološkoj tekućini kako bi izbacili sve otrovne toksine koje su prouzrokovale tablete iz organizma. Hvala svima koji su pomogli i spasili ove jadne životinje”, stoji u priopćenju prihvatnog centra.

Iz centra su također kazali kako se radi o pilulama koje su iz grupe antidepresiva, te tableta za kardiovaskularne probleme i nesanicu.