Hit enter to searchOverlay or ESC to close

Ermin Čengić: Sarajevo će biti centar industrije osiguranja BiH i regiona

U Sarajevu će se, 26. i 27. Rujna, organizirati konferencija “Dani osiguranja u BiH“, čiji je jedan od glavnih ciljeva da javnost u Bosni i Hercegovine dobije ključne informacije o radu osiguravajućih društava i prednostima korištenja proizvoda osiguranja u modernom društvu.

Prema riječima Ermina Čengića, generalnog sekretara Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH, namjera je i da konferencija postane mjesto razmjene iskustava s ciljem poboljšanja usluge koja se pruža osiguranicima i onima koji će to tek postati.

Forum o razmjeni mišljenja 

„Konferencija „Dani osiguranja u BiH“ je ujedno i forum za razmjenu mišljenja o perspektivi tržišta osiguranja i značajnoj društvenoj ulozi koju ima osiguranje. Radi jačanja svijesti o važnosti osiguranja bitno nam je da najširi slojevi stanovništva dobiju poruku kako su osiguravajuća društva temelj sigurnosti u svakodnevnim izazovima koje pred nas stavlja život i da svi stanovnici BiH, kroz policu osiguranja, mogu dobiti finansijsku podršku u trenucima kada je takva pomoć zaista neophodna“, dodaje Čengić u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Čengić odlično poznaje situaciju u djelatnosti osiguranja u Bosni i Hercegovini i regionu, te je najbolji sagovornik uoči još jednog eminentnog skupa čiji je domaćin Bosna i Hercegovina i grad Sarajevo, piše radiosarajevo.ba.